Naamanalyse©

NAAM analyse

De energie van een naam vertelt mij de wezenlijkheid van een mens, dan wel van een organisatie (ervaar deze als een persoon in ontwikkeling), dier, product, aarde, lucht, huis, woonadres, zakelijk alsook particulier. In 2 minuten weet ik hoe iemands karakter in elkaar zit. Ik heb daar een model voor ontworpen die 10-14 kern waarden van de mens omvat. Deze kun je lezen/ beluistern onder het kopje Blogs op deze site.

Bij een mens heb ik graag de roep -en geboorteachternaam. 

Ieder mens wordt naast diens 360 eigenschappen met een Magic Talent geboren, een eigenschap waarin iemand gewoon goed in is als deze voldoende ontwikkeld is. Doe je hier je werk/bezigheid mee dan doe je met veel plezier wat je doet. De tijd vliegt om en voor dat je het realiseert moet je a.h.w. weer naar huis. Je verstand is helder en je intuitie en creativiteit is scherp. En je weet op tijd wie, wat en waar te informeren.

 1. Men kan ook in de emotie van deze eigenschap vastzitten. Een voorbeeld hiervan is; iemand is potentieel goed in organiseren. Als deze in diens emotie is vast blijven zitten dan is deze persoon slordig. Maar daar is uiteraard wel iets aan te doen als men dat wil.
 2. Als iemand diens karakter wil leren kennen om wat voor een reden dan ook dan ga ik haar/hem bespiegelen. Het hangt van het begripsvermogen van de aanvrager af hoelang het duurt voordat men begrepen heeft wat men wilde weten. Dan kan men ook andere mensen te berde brengen die ik dan niet persoonlijk hoef te ontmoeten, dat gebeurt dan via de naam van diens persoon. Welk een voordeel is dat! Zeker in de zakenwereld. Geen onrust in de organisatie door allerlei gesprekken te hebben met medewerkers. Maar ook in de privé omgeving, waar men in alle rust kan praten waar anderen soms niet bij hoeven te zijn om beter begrip te krijgen van derden.
 3. Mijn werk valt onder beroepsgeheim en heb mijn klanten al 40 jaar van horen zeggen. Dat zegt wel iets over Integriteit. Hiernaast ben ik ook visionair en katalyst welke ik meeneem in de bespiegeling.
 4. Toepassingen, deze zijn praktisch eindeloos zolang het maar een naam heeft. Bijvoorbeeld;

Als ook psychosomatisch therapeut hou ik mij ook bezig met neurologische aandoeningen zoals polyneuropathie. Neurologen zeggen vaak dat zij de oorzaak niet weten dus je mag er mee leren leven. Ik vertel je de oorzaak die ik ervaar aan de hand van je zenuwen omdat ik ervaren of deze gezond zijn of niet en wat eraan te doen.

Verder zijn de onderwerpen:

 Zakelijk zowel in de profit dan wel non-profit organisatie.

 1. Bij Werving & Selectie van personeel.

Bijvoorbeeld: Zoek je iemand dan heb je een keuze, of je gaat zelf op zoek naar een kandidaat. Of ik zoek iemand voor je. Doe je dat? De namen ervan kun je aan mij doorgeven. Deze analyseer ik dan en geef advies uit welke kandida(a)t/ten op te roepen. Daar zit ik dan bij. Dan ervaar ik ook eventueel verborgen ziektes of kwalen. En diep het karakter verder uit tot in de finesses. Aan het eind van het gesprek weet je direct of hij/ haar geschikt is voor de functie en waarom.

 1. Behoefte aan samenwerking met een partner omdat bedrijf te groot wordt. Of onderzoeken hoe het komt dat de samenwerking niet meer gaat zoals het was of behoort te gaan.
 2. Fusie aangaan of dat wijs is. Je noemt de naam van het bedrijf en de eigenaar/CEO, dan ga ik eerst onderzoeken of het wel wijs is dit te doen. De klik moet goed zijn. En of er geen lijken in de kast liggen.
 3. Conflict tussen werkgever en werknemer en of andersom.
 4. Er moet personeel uit i.v.m. sanering of id. en men weet niet te kiezen
 5. Omzet gaat niet zoals men wil. Zit men nog in de groeifase of in de consolidatiefase (snoeien om te groeien). Of andere oorzaken?
 6. Bij een nieuw product op de markt brengen of dat wijs is? Ondanks marktonderzoek.
 7. Een bedrijf starten of de eigenaar daar wel geschikt voor is (persoonlijkheidskracht).
 8. Juridische zaken. Ik ben geen jurist of advocaat maar ik kan je wel vertellen wat voor soort juridische bijstand je zou kunnen nemen gezien de case.
 9. Financiële zaken. Ook aan de hand van uw cijfers kan ik je vertellen of je het goed doet in je business of dat het anders kan en hoe.
 10. Loopbaan adviseur zowel voor bedrijven als voor particulieren. Zie voorbeeld KvK op mijn LinkedIn profiel.
 11. Particulier:
 12. Weten waarom men hier op aarde is.
 13. Bedrijf starten juist of niet. En hoezo? En welk type bedrijf hoort bij jou?
 14. Studierichting kiezen voor studenten als ook voor zowel kinderen overgang naar middelbare school. Deze ook analyseren zowel de naam van de School als directeur.
 15. Relaties helpen kiezen.
 16. Relatieproblemen analyseren.
 17. Overleden mensen in diens karakter analyseren. Men wil dit soms graag weten om hen beter te begrijpen om zaken anders te verwerken.
 18. Verhuizen of niet? Waarom wordt huis niet verkocht in deze verhitte woningmarkt?
 19. Is het adres goed waar je huis staat?
 20. Kan men ergens gaan bouwen i.v.m. vuile grond?
 21. Is men materieel dan wel spiritueel gericht in het leven?
 22. Als u meer wilt weten van welke aard dan ook geef dat dan maar aan. Zolang het maar Zuiver en Rechtvaardig is.
 23. Opvoedkundige zaken.
 24. Dieren:
 25. Voor paarden als Paardenfluisteraar. Heb je bijvoorbeeld een paard en die heeft mankementen of kwalen dan noem je de naam van het paard en ik vertel je wat er aan de hand is. Een dierenarts zou wel eens duurder kunnen zijn na een aantal onderzoeken. Wil je een ander paard kopen? Bel mij dan eerst.                                 Heb je een hond, poes/kat of een ander dier en daar is iets mee aan de hand in wat dan ook. Noem mij de naam en je weet het na 2 minuten.
 1. Product:

Heb je een nieuw product bedacht en je wil die vermarkten, bel mij dan kan ik je haarfijn uitleggen of dat wijs is of niet en waarom, voordat je allerlei kostbare onderzoeken gaat doen.

 1. Aarde:

Heb je vermoeden dat er iets in de grond zit waar je iets mee wil, noem de naam van het gebied en plaats van de grond, na 2 minuten vertel ik je het antwoord. Dat bespaart veel kosten.

 1. Lucht:

Ook gassen, en alles wat een vluchtige vorm heeft. Denk bijvoorbeeld aan stank ergens in gebouw(en) of buiten en je weet niet waar deze vandaan komt.

 1. Gebouw(en):

Bij aanschaf of huren van een gebouw klopt dit wel met wat men je beloofd. Je zou daar de eerste niet van zijn die te maken heeft beloftes die niet nagekomen zijn. Noem me de naam makelaar, eigenaar en de plaats of naam van het gebouw en ik vertel je of het wijs is om met deze transactie in zee te gaan.

Andersom is de koper dan wel verhuurder de juiste persoon op de juiste plaats voor deze transactie?

 1. Woonadres:

Wil je verhuizen? Of je huis verkopen en je weet de naam van de gemeente en het adres, dan weet jij na 2 minuten of het wel wijs is om te gaan verhuizen.

Of je huis wordt alsmaar niet verkocht en begrijpt dat niet. Ik kan je dat uitleggen hoe dat komt.

Wat is de werkelijke waarde van je eigen huis of dat van wat je wil kopen? Of klopt de huurwaarde wel met jouw budget? Is de huisbaas dan wel de huurder te vertrouwen in dat wat er beloofd wordt ondanks contracten.