De sleutel naar een succesvolle organisatie is SAMEN werken tussen de verschillende afdelingen/teams van organisaties.

Hoe vind je de beste medewerker of partner/compagnon?

Hoe vind je de beste medewerker of partner/compagnon keuze die helpt de mensen het beste eruit te halen en zorgt ervoor dat mensen het beste met elkaar kunnen werken? Samenwerking is een cruciale factor in het bouwen van een succesvolle organisatie. Maar wat maakt samenwerken nu echt effectief en hoe zorg je ervoor dat jouw team als een geoliede machine functioneert?

Kenmerken van samenwerking:

Stel iedereen in jouw organisatie heeft begrepen wat samenwerken betekent, dan heeft het de volgende kenmerken:

  • De onderlinge samenwerking is goed en er is een gedegen, open en betrokken verstandhouding tussen management en medewerkers.

  • Onduidelijke zaken worden op tijd uitgediept en er wordt afgesproken wie wat doet en wanneer, met een terugkoppeling of het goed verlopen is.

  • Men denkt bij handelingen na of iemand anders hierbij ook betrokken behoort te worden en doet dat ook op tijd.

  • Er is begrip voor elkaars minder sterke kanten en er is voldoende verdraagzaamheid als er iets mis mocht gaan, wat openlijk en respectvol wordt uitgesproken.

  • Medewerkers zijn zo op elkaar ingespeeld dat zij vaak bij wijze van spreken een half woord nodig hebben om elkaar te begrijpen, en de sterke eigenschappen van de medewerkers werken zoveel mogelijk samen.

  • Er heerst een rustige, ruimtelijke, open en dynamische sfeer in dit bedrijf, wat door bestaande klanten als plezierig wordt ervaren en ze waarderen de correcte, behulpzame en klantvriendelijke manier van zaken behandelen.

Dan handelt je bedrijf volgens het samenwerkingsmodel

De S van Samenwerken

Hier ziet u het Samenwerking Model©.
Indien u de pijlen volgt ontstaat er de letter S van Samenwerken.

Door deze vorm van werken ontstaat er, door deze eigenschappen te stimuleren in uw organisatie, als het ware een positieve community sfeer.

Met als gevolg dat er door een minimum aan energie een maximum aan klanten wordt aangetrokken, want door de versterkte samenhorigheid, de WIJGEDACHTE©, doet iedereen het werk efficiënter en met meer plezier waardoor er ruimte ontstaat voor de creativiteit en de ideeën van alle medewerkers.

Daar wordt naar geluisterd en gerespecteerd en er kunnen nieuwe ideeën ontstaan om klanten te werven waar u nooit eerder aan gedacht heeft.

het samenwerkingsmodel ton creemers

Door de versterkte samenhorigheid, de WIJGEDACHTE©, doet iedereen het werk efficiënter en met meer plezier waardoor er ruimte ontstaat voor de creativiteit en de ideeën van de mede-werkers.

Maarten Riemersma

Hoofd Application Development & Applcation Integretion Erasmus University Rotterdam

“Ton is iemand die je wil ontmoeten; laat je inspireren, geeft je energie en richting. In complexe situaties komt Ton in seconden tot de kern. Warm en toegankelijk en tegelijk messcherp en bepalend. Op de cruciale momenten in persoonlijke en of organisatieontwikkeling.”

Roland van der Hoek

CEO Oaktreegroup Ontwikkeling

“Als CEO van diverse ondernemingen helpt Ton Creemers mij nu al 20 jaren fundamenteel met het realiseren van wezenlijke veranderingen binnen organisaties. Uitgaande van de mens kan hij in luttele seconden no nonsens oplossingen geven voor complexe zaken”

Ontdek hoe jouw organisatie optimaal kan samenwerken!

Neem nu contact op voor een afspraak met Ton Creemers, waarin al jouw vragen worden beantwoord. Mijn jarenlange ervaring en inzicht helpen jou de kracht van samenwerking te benutten en jouw organisatie verder te ontwikkelen.  Bereik betere resultaten door samen te werken met de juiste mensen. 

Wacht niet langer, neem actie en plan een inspirerend gesprek.